Friday, November 21, 2014

Пържен заек по идея на Джейми Оливър



Прясно заешко месо, свежи зелени подправки от домашната градина. 





         Звучи и изглежда апетитно. На всяка цена трябва да се приготви! Така е, като се гледат кулинарни предавания - иска ти се да сготвиш и опиташ всичко. Но, сега е ред на пържения заек по идея на Джейми Оливър.



Необходими продукти

500 гр. заешко месо
1 ч.ч. бяло вино
половин глава чесън
2-3 щипки сол
смлян черен пипер на вкус
стръкче пресен розмарин

За панировка

2 яйца
брашно
2-3 с.л. настърган пармезан
малко прясна мащерка и риган



             В тенджера слагаме нарязаното заешко, бялото вино, чесъна, солта, черния пипер и стръкчето розмарин. Похлупваме и оставяме да къкри на много слаб огън. Нашият домашен заек се оказа по-жилав от този на Джейми и се свари за два часа, вместо за час и половина.
След сваряване, месото се панира. Овалва се първо в брашно, след това в разбитите яйца, и накрая в брашно, смесено с пармезан и нарязани зелени подправки. Пържи се в сгорещено олио.



           В предаването не видях Джейми да прави нещо с бульона, който остава при варенето, но аз реших да го сгъстя с една лъжица  брашно, размито с малко вода. Получи се много вкусен сос. За гарнитура реших да направя печени картофки с подправки и малко олио.


Приятен апетит !




No comments:

Post a Comment