Tuesday, January 27, 2015

Пърленки на тиган с чесново масълце







Необходими продукти :

1/2 кубче прясна мая
400 мл. вода
1 ч.л. захар
1 ч.л сол
4 с.л. олио
600 гр. брашно

За намазване :

2 с.л. размекнато масло

бялата част на 2 стръка пресен чесън, нарязан на ситно



Маята със 100 мл. топла ( но не гореща) вода, захарта и 2 с.л. брашно се разбърква и  се оставя да шупне. Замесва се умерено твърдо тесто с шупналата мая и останалите продукти. Оставя се на топличко да втаса за около половин час. Не е проблем, ако бързате, да изчакате само 15 минути, както направих аз. Тестото се разделя на 8 парчета. Всяка парче се разточва с големина на  стандартна чиния.



Пекат се в загрят тиган, на не много силен огън, по една-две минути от всяка страна. 



След изпичане, всяка пърленка се маже с чесновото масълце. Ако не обичате чесън, може само с масълце. Ако не обичате масло, може и без него. И така са си достатъчно вкусни.



Да ви е сладко !









No comments:

Post a Comment