Необходими продукти:
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. газирана вода
2 яйца
1 ч.ч. брашно
щипка сол
малко олио за пърженето на палачинките
Разбивате с тел или миксер яйцата, киселото мляко и газираната вода. С леко ръсене започнете да добавяте брашното, като не преставате да разбърквате, за да не се получат бучици. Прибавете солта. Трябва да се получи смес с гъстота на боза. Оставете сместа да си почине за 5-10 минути.
Загрейте тефлонов тиган. Сипвайте по черпак за една палачинка, като преди всяко сипване намазнявайте тигана с по една чаена лъжичка олио. Получават се изключително вкусни и крехки палачинки, които по нищо не отстъпват на тези, приготвени с прясно мляко.
Поднесете с мед , шоколад или сирене.
Приятен апетит!
No comments:
Post a Comment