Продукти за блата :
4 яйца
1/2 ч.ч. захар
3/4 ч.ч. пресято брашно
3/4 ч.ч. едро смлени орехи
1 к.л. бакпулвер
1 к.л. бакпулвер
4-5 капки ванилова есенция
Разбийте яйцата и захарта до пухкав крем. Добавете брашното и бакпулвера като разбърквате внимателно. Прибавете орехите и ванилията, разбъркайте леко и изсипете в тавичка с размери 20/20 см. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути. Оставете да се охлади.
Сироп :
6 с.л. захар
8 с.л. вода
Шоколадова есенция
Сварете сироп от захарта и водата, след леко охлаждане прибавете шоколадовата есенция.
1 к.л. шоколадов сироп концентрат
1 к.л. водка
За украса :
Течен шоколад Нутела
Сиропирайте студения блат със охладения сироп. Ако харесвате по-сочните сладкиши може да увеличите количеството на сиропа. Нарежетете на пастички. Украсете всяка пастичка с течен шоколад с помощта на лъжичка. Бързо, лесно и с непретенциозна украса, а в същото време ужасно вкусно. По-вкусен е на следващия ден, но ако нямате търпение може да си хапнете след два три часа.
Бон апети !
No comments:
Post a Comment