Saturday, January 10, 2015

Лесен орехов сладкиш





Продукти за блата :

4 яйца
1/2 ч.ч. захар
3/4 ч.ч. пресято брашно
3/4 ч.ч. едро смлени орехи
1 к.л. бакпулвер
4-5 капки ванилова есенция 

Разбийте яйцата и захарта до пухкав крем. Добавете брашното и бакпулвера като разбърквате внимателно. Прибавете орехите и ванилията, разбъркайте леко и изсипете в тавичка с размери  20/20 см. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути. Оставете да се охлади. 

Сироп :

6 с.л. захар
8 с.л. вода
Шоколадова есенция 

Сварете сироп от захарта и водата, след леко охлаждане прибавете шоколадовата есенция.

Шоколадова есенция( направи си сам ) :



1 к.л. шоколадов сироп концентрат
1 к.л. водка


За украса :
Течен шоколад Нутела



Сиропирайте студения блат със охладения сироп. Ако харесвате по-сочните сладкиши може да увеличите количеството на сиропа. Нарежетете на пастички. Украсете всяка пастичка с течен шоколад с помощта на лъжичка. Бързо, лесно и с непретенциозна украса, а в същото време ужасно вкусно. По-вкусен е на следващия ден, но ако нямате търпение може да си хапнете след два три часа.





Бон апети !






No comments:

Post a Comment