Прясно заешко месо, свежи зелени подправки от домашната градина.
Звучи и изглежда апетитно. На всяка цена трябва да се приготви! Така е, като се гледат кулинарни предавания - иска ти се да сготвиш и опиташ всичко. Но, сега е ред на пържения заек по идея на Джейми Оливър.
Необходими продукти
500 гр. заешко месо
1 ч.ч. бяло вино
половин глава чесън
2-3 щипки сол
смлян черен пипер на вкус
стръкче пресен розмарин
За панировка
2 яйца
брашно
2-3 с.л. настърган пармезан
малко прясна мащерка и риган
В тенджера слагаме нарязаното заешко, бялото вино, чесъна, солта, черния пипер и стръкчето розмарин. Похлупваме и оставяме да къкри на много слаб огън. Нашият домашен заек се оказа по-жилав от този на Джейми и се свари за два часа, вместо за час и половина.
След сваряване, месото се панира. Овалва се първо в брашно, след това в разбитите яйца, и накрая в брашно, смесено с пармезан и нарязани зелени подправки. Пържи се в сгорещено олио.
В предаването не видях Джейми да прави нещо с бульона, който остава при варенето, но аз реших да го сгъстя с една лъжица брашно, размито с малко вода. Получи се много вкусен сос. За гарнитура реших да направя печени картофки с подправки и малко олио.
Приятен апетит !
No comments:
Post a Comment